donderdag 19 juli 2012

Hoe overleef ik werkeloosheid

Vanmorgen had ik een 61-jarige man bij me. 3 jaar werkeloos. Gerard had 30 jaar bij een grote bank gewerkt in allerlei facilitaire functies. De laatste jaren voor zijn ontslag had hij gewerkt bij een grote onderwijsinstelling als hoofdconciƫrge. Gerard omschreef zichzelf als een mensenmens en een manusje van alles. En je kon aan hem zien dat hij het meende en er plezier in had. Of hij nu een archief moest opzetten, een conflict moest oplossen of mensen moest begeleiden: hij had het allemaal gedaan en nog met veel succes ook. En het belangrijkste: hij werkte met plezier!
In de 3 jaar werkeloosheid had hij de moed niet verloren, ondanks dat hij al minstens 150 keer was afgewezen op zijn sollicitaties. Ik vond het knap en vroeg hem hoe hij het volhield om zo positief te zijn.

Gerard had een paar mooie tips:
·         Houd contact met de mensen met wie je met plezier samenwerkte
·         Zorg dat je je nuttig maakt: doe vrijwilligerswerk of maak je op een andere manier   nuttig
·         Solliciteer, maar zoek ook afleiding
·         Zie elk nieuw contact als een nieuwe kans

Het was een enorm positieve man, die een nieuwe baan verdient! Werklust, enthousiasme, breed inzetbaar en flexibel.  Iemand die zo positief in het leven staat, verdient het om zijn glans af te laten stralen op een bedrijf!

Merk je dat je zelf soms ook wat somber wordt? Neem contact op: ard@averca.nl of avercacoaching@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten