dinsdag 23 oktober 2012

De WZP-er

Werk zoeken is niet eenvoudig! Op elke vacature komen tientallen, soms honderden reacties binnen. Je zorgvuldig samengestelde CV wordt in maximaal 20 seconden bekeken en beoordeeld. Je moet er dus alles aan doen om op te vallen bij je potentiƫle werkgever. En dat is al en kunst op zich!

Steeds meer werkzoekenden komen daarom bij een loopbaanadviseur terecht. Een van de taken van een loopbaanadviseur is je te begeleiden in het benaderen van de arbeidsmarkt. Hij/zij begeleidt je o.a. met het schrijven van een “pakkende sollicitatiebrief”, een “onweerstaanbaar CV”. Maar vooral is hij/zij een expert in alle andere, veel actievere vormen van arbeidsmarktbenadering!
 
Zo word je opgeleid tot WZP-er: WerkZoek Professional. Weer eens iets anders dan ZZP-er.

Mijn stelling is dat werk zoeken gewoon een baan is. Hoewel niet vrijwillig! Daarom moet het WZP-schap ook zo kort mogelijk duren. En een goede WZP-er heeft veel van dezelfde vaardigheden als een ZZP-er!

Wees onderscheidend!
Omdat je pas een baan vindt als je een goede WZP-er bent, volgen hier een paar kwalitatieve tips, die je professionaliteit als werkzoekende kunnen vergroten:

·         Denk na over je personal brand: waarin ben jij onderscheidend?
·         Let op de details: je presentatie vertelt wie je bent
·         Benut alle mogelijkheden om onder de aandacht te komen van mogelijke werkgevers
·         Zet social media in voor het zoeken naar passend werk
·         Hoe ben jij de oplossing voor het probleem van een werkgever?
·         Maak gebruik van een loopbaanadviseur, die actief helpt zoeken.

 Natuurlijk ben ik de loopbaanadviseur die je nodig hebt. Maar er zijn er vast nog meer.

Maar als je meer wilt weten zou ik contact opnemen met mij. Als ZZP-er heb ik veel ervaring met het begeleiden van WZP-ers naar ander werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten